News

مسیح علی‌نژاد راه‌های کمک به معترضان ایرانی را به بایدن پیشنهاد می‌کند

مسیح علی‌نژاد، فعال ایرانی، در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، از او خواسته است که رژیم ایران را منزوی کند و در عین حال از مردم ایران برای تحقق آرمان‌های دموکراتیک‌شان حمایت کند.

او همچنین در نامه‌ای ۱۳ توصیه برای دولت بایدن نوشته است برای تغییر جهت سیاست آمریکا به سمت گوش دادن به خواسته‌های مردم ایران و به جای گوش دادن به رژیم ستمگر جمهوری اسلامی.

علی‌نژاد گفته است: «دهه‌ها سرکوب توسط رییس‌جمهورهای اصلاح‌طلب و اصول‌گرا زندگی را در ایران غیرقابل تحمل کرده است. مشکلات رژیم ناشی از ایدئولوژی انقلابی، رهبری فسیل شده، یهودستیزی و طرز فکر سیستماتیک ضدزن است.»

علی‌نژاد با توصیف جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور افراطی، نه یك كشور عادی، گفت: «رهبر جمهوری اسلامی دائماً فعالیت‌های تروریستی خود در خارج از ایران را به مردم ایران ترجیح داده است.»

وی همچنین از دولت آمریکا و متحدانش در E3 (بریتانیا، فرانسه و آلمان) خواست تا مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی را در تا زمانی که اعتراضات را سرکوب می‌کند و اینترنت را بسته است، متوقف کنند.

علی‌نژاد همچنین از آمریکا خواست حقوق بشر را به عنوان شرط ادامه مذاکرات هسته‌ای معرفی کند و تاکید کرد که واشنگتن باید از آزادسازی وجوه مسدود شده تهران در بانک‌های خارجی خودداری کند و این امر را مشروط به بهبود محسوس وضعیت حقوق بشر بداند.

او خواستار ایجاد یک مکانیسم مستقل تحقیقاتی سازمان ملل برای پاسخگو کردن رهبران و نیروهای امنیتی ایران شد و خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی «به تنهایی قادر به انجام تحقیقات مستقل نیست» همانطور که در مورد سرنگونی هواپیمای اوکراین پرواز ۷۵۲ در سال ۲۰۲۰ این طور بود.

متن نامه مسیح علی‌نژاد به بایدن

۱۳ اکتبر ۲۰۲۲

رئیس جمهور جوزف بایدن

کاخ سفید

شماره ۱۶۰۰ خیابان پنسیلوانیا، شمال غربی واشنگتن، دی سی ۲۰۵۰۰

رئیس‌جمهور محترم بایدن:

از بیانیه اخیر شما در حمایت از مردم ایران که شجاعانه به وحشیگری جمهوری اسلامی ایران اعتراض کردند متشکرم. سخنان شما قدرتمند بود و الهام بخش مردم ایران است که برای حقوق خود مبارزه می‌کنند. ایرانیان از طریق اعتراضات شجاعانه‌شان سعی کرده‌اند به جامعه جهانی بفهمانند که نظام ایران قابل اصلاح نیست. دهه‌ها سرکوب توسط رییس‌جمهور‌های اصلاح‌طلب و اصول‌گرا زندگی در ایران را غیرقابل تحمل کرده است. مشکلات رژیم ناشی از ایدئولوژی انقلابی، رهبری فسیل شده، یهودستیزی و طرز فکر سیستماتیک ضدزن است. جمهوری اسلامی یک کشور افراطی

است، نه یک کشور عادی. رهبر جمهوری اسلامی دائماً فعالیت‌های تروریستی خود در خارج از ایران را به مردم ایران ترجیح داده است.

دولت شما رقابت بین خودکامگی و دموکراسی را موضوع اصلی سیاست خارجی خود قرار داده است. ایران باید بخشی از این گفتگو باشد. اکنون زمان منزوی ساختن رژیم جمهوری اسلامی و در عین حال توانمندسازی مردم ایران برای تحقق آرمان‌های دموکراتیک‌شان است. من با احترام توصیه‌های زیر را به دولت ایالات متحده ارائه می‌کنم تا برای تغییر جهت سیاست ایالات متحده به سمت گوش دادن به خواسته‌های مردم ایران، و نه گوش دادن به سران سرکوبگرشان، به کار گرفته شود.

• زمان آن فرا رسیده است که رئیس‌جمهور ایالات متحده از دفتر خود برای ایراد یک سخنرانی برای ایران استفاده کند – با مردم ایران، مهاجران خارج از ایران و جهان صحبت کند. این ابزار قدرتمندی برای ابراز حمایت و توانمندسازی مردم ایران در جهت تحقق آرمان‌هایشان برای یک ایران آزاد و دموکراتیک است.

• دولت ایالات متحده و متحدانش در E3 (بریتانیا، فرانسه و آلمان) باید  مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی را در تا زمانی که اعتراضات را سرکوب می‌کند و اینترنت را بسته است، متوقف کنند. تلاش برای احیای توافق هسته‌ای، از طریق رفع تحریم‌ها، منابع [آزادشده را] تحت اختیار سرکوبگران مردم ایران قرار می‌دهد. حل این تناقض بسیار مهم است و توقف مذاکرات حداقل تا زمانی که معترضان ایرانی کشته، زخمی و بازداشت می‌شوند اولین گام در این مسیر خواهد بود.

• ایالات متحده پس از آن باید حقوق بشر را به عنوان شرط ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران معرفی کند. همچنین باید از آزادسازی وجوه مسدود شده در بانک‌های خارجی به نهاد ایرانی خودداری کند و این کار را مشروط به بهبود ملموس وضعیت حقوق بشر کند.

• ایالات متحده باید از ایجاد یک مکانیسم مستقل تحقیقی سازمان ملل متحد برای پاسخگویی رهبران و نیروهای امنیتی ایران در قبال سرکوب مردم ایران حمایت و از آن دفاع کند. دولت ایران به تنهایی قادر به انجام تحقیقات مستقل نیست. این موضوع در چند سال گذشته به طور مکرر دیده شده است، به ویژه پس از سرنگونی پرواز ۷۵۲ خطوط هوایی بین المللی اوکراین در سال ۲۰۲۰.

• ایالات متحده باید به همکاری با استارلینک و سایر شرکت‌هایی که قابلیت‌های مشابه دارند ادامه دهد تا اینترنت رایگان و ایمن برای مردم ایران فراهم کند. دولت ایالات متحده همچنین باید با متحدان و شرکای خود برای کشف راه‌هایی برای مسدود کردن سیستم‌هایی که برای قطع دسترسی اینترنت در ایران استفاده می‌شوند، همکاری کند.

• ایالات متحده باید یک کانال ویژه معاف از تحریم ایجاد کند تا وجوه مسدود شده ایران در حساب‌های بانکی خارجی در خارج از کشور به کارگران اعتصابی داخل ایران پرداخت شود. همگرایی احتمالی اعتراضات کارگری و سیاسی تهدیدی جدی برای جمهوری اسلامی خواهد بود.

• رئیس‌جمهور و اعضای ارشد دولت بایدن باید هم جلسات خصوصی و هم علنی با اعضای ایرانی خارج از ایران، اپوزیسون و مخالفان ایرانی برگزار کنند. با توجه به ارتباط آنان با ایرانیانی که در ایران برای جانشان مبارزه می‌کنند، ایجاد این شبکه و مسیر ارتباطی برای دولت ایالات متحده بسیار ارزشمند خواهد بود.

• کنگره ایالات متحده باید جلساتی عمومی برگزار کند در مورد اعتراضات ایران و تهدیدهایی که شهروندان آمریکایی، از جمله شهروندان ایرانی خارج از ایران توسط رژیم جمهوری اسلامی می‌شوند، برای افزایش آگاهی نسبت به این چالش‌ها.

• ایالات متحده باید با پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و توییتر همکاری کرده و آن‌ها را تشویق کند تا جلوی استفاده از تاکتیک‌هایی مانند shadow banning توسط ارتش سایبری جمهوری اسلامی برای خاموش کردن صدای فعالان ایرانی را بگیرند. کنگره ایالات متحده باید نظارت لازم را بر شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی در این زمینه نیز اعمال کند.

• ایالات متحده باید مقامات سابق جمهوری اسلامی را که هوادار رژیم جمهوری اسلامی هستند و علیه منافع آمریکا کار می‌کنند را اخراج کند، از جمله محمدجعفر محلاتی، سفیر سابق ایران در سازمان ملل که در کالج اوبرلین تدریس می‌کند و حسین موسویان، سفیر سابق ایران در آلمان که در دانشگاه پرینستون است. • ایالات متحده همچنین باید متحدان و شرکای خود را به انزوای دیپلماتیک تهران تشویق کند. کاهش حضور دیپلماتیک، بستن سفارت‌خانه‌ها، امتناع از برگزاری نشست‌ها و تشدید کمپین‌ها برای سلب عضویت جمهوری اسلامی در سازمان‌های بین‌المللی،

مانند کمیسیون سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زنان، در تحمیل تغییر در نظام بسیار مؤثر است. تلاش‌های مشابهی برای سلب چنین مواضعی از روسیه به خاطر تهاجم این کشور به اوکراین، به ویژه تعلیق آن در شورای حقوق بشر سازمان ملل، انجام شده است.

• ایالات متحده و متحدان و شرکای اروپایی‌اش باید به دلیل نقض حقوق بشر تحریم‌های چندجانبه علیه سران جمهوری اسلامی برقرار کنند، با استفاده از قانون Magnitsky. ایالات متحده و اروپا همچنین باید به خانواده‌های مقامات رژیم که در ایالات متحده، اروپا و جاهای دیگر زندگی می‌کنند و از فساد حاکمیت سود می‌برند، نگاه کنند و به دنبال لغو روادید و مصادره دارایی‌هایشان باشند. تلاش‌های مشابهی پس از تهاجم مسکو به اوکراین، الیگارش‌های روسیه را هدف قرار داده است.

• دولت ایالات متحده باید به شدت تحریم‌های فعلی، از جمله تلاش برای توقیف نفتکش‌های جمهوری اسلامی را اجرا کند.

من از دولت شما می‌خواهم که این توصیه‌ها را به طور جدی در نظر بگیرد. این سیاست‌ها به ایالات متحده و متحدان و شرکای آنها اطمینان خاطر خواهد داد که علاوه بر سیاست مشابه در مورد توافق هسته‌ای، سیاست جامعی در مورد ایران داشته باشند که به مردم ایران قدرت می‌دهد و نه به رژیم وحشی جمهوری اسلامی.

مسیح علی‌نژاد

Share it on